Президентът Радев Затвори Устите на ГЕРБ за СКАНДАЛА с Руския Патриарх Кирил! Вижте КОЙ забърка кашата, а после се покри:

Силно и достойно интервю на президента Румен Радев сложи точка на изфабрикувания от ГЕРБ скандал с руския патриарх Кирил. По заповед на Западните си господари цялото кралско войнство на ГЕРБ навръх Трети март не просто бойкотира националния празник, а заля страната с бясна русофобия. И след като се изгавриха с руския патриарх, Борисов и шайката му най-нагло хвърлиха вината за това върху Президента. Видео-интервюто с Румен Радев обаче е заснето навръх 3 март, като част от обзорен репортаж на българо- руските отношения през годините и бе излъчен снощи по канал „Россия 24“. И най- важното – интервюто е снимано преди срещата на Румен Радев с главата на руската православна църква патриарх Кирил.

„Еврофилия не трябва да бъде равнозначно на русофобия. Връзките между нашите народи са живи, особено в чисто човешки, емоционален и културен план и ако щете, на религиозно равнище. Но в политически и икономически план бяха накърнени по време на прехода. Нашите отношения трябва да се развиват и да вървят напред“, заявява българският президент в интервюто си. Радев акцентира също и на това, че България е дала славянската писменост на Русия. 

Всъщност, на тръгване от страната ни, руският патриарх Кирил похвали единствено Румен Радев от родните политици и пожела на България на има повече личности като него. Но тези думи на Негово Светейшество бяха отразени с видеа само в няколко сайта. Вместо това, фабриката за фалшиви новини на ГЕРБ гракна, че патриарх Кирил се „скарал“ на президента, а Радев, видите ли, нищо не направил.

Видеото, в което Главата на руската православна църква изразява възмущението си пред държавния ни глава от некоректното представяне на събитията от Освободителната за България руско- турска война… това видео е извадено от контекст на целия разговор между Президент и Патриарх. А гербаджиййските медийни слуги и тролове се постараха да сътворят от него грозна манипулация.

Всъщност, възмущението на патриарх Кирил е насочено точно срещу тях – срещу придворната западна кохорта на ГЕРБ! А президентът Радев, като добре възпитан човек и достоен политик, изчаква Негово Светейшество да се изкаже, което се вижда във видеото. И което се представи от гербаджиите като липса на позиция и че, видите ли, Президента не бил защитил България.

От ГЕРБ се постараха всячески да омаскарят визитата на руския патриарх Кирил у нас по повод Националния ни празник – разбира се, под давление на САЩ и Брюксел. Официалната позиция на управляващите от ГЕРБ (която те прочетоха в няколко декларации навръх Празника-б.а.) беше, че за свободата ни са загинали десетки украинци, поляци, литовци, финландци… и едва на последно място някакви си там 108 хил. руснаци. Затова на Трети март трябвало да благодарим и отдадем почит предимно на европейските си партньори – украинци, поляци, литовци и финландци. И едва на последно място – на някакви си там 108 хил. убити руски войници. И игнорират факта, че когато говорим за украински, литовски, финландски и полски войски, всъщност става въпрос за руски гарнизони, съставени предимно от руснаци, които са охранявали териториите на Финландия, Украйна, Полша… като съставни части от тогавашната Руска империя. ГЕРБ не спряха да изтъкват и „чутовните“ заслуги на един японски самурай, който по онова време бил на служба в… руската армия.

Ден преди срещата с Румен Радев, Негово Светейшество е имал среща и с премиера Бойко Борисов. И банкянския тарикат най-нагло му разкрил, че лично се обадил на колегите си от Полша, Финландия и Украйна да им благодари са Освобождението. Именно този грозен опит за принизяване жертвата на загиналите руски войни вбеси патриарх Кирил.

Неведнъж Кирил Московски е заявявал, че България е дала и православието, и писмеността на Русия. И го повтори за пореден път още с пристигането си у нас на 3 март. Вместо това обаче, нашите западни слуги от ГЕРБ му отвърнаха със страховита гавра, като най-нагло хвърлиха в лицето му грозно манипулирани исторически факти.

Притиснати от Запада да лаят срещу руския Патриарх, но пък изправени и пред угрозата от скъсване на допломатически отношения с Русия, ГЕРБ се опитаха да прехвърлят вината върху българския Президент.  Този път обаче Радев изобщо дори не си направи труда да отговаря на нападките им. А интервюто му, дадено за руската телевизия, е най- голямото доказателство, че изобщо не е имало скандал между него и руския патриарх.

Именно срещата на Бойко Борисов с Патриарх Кирил доведе до позорния за България Скандал!!!

Скандал с Освободителката ни Русия обаче има. И е редно да кажем, че неговите провокатори са шайката на ГЕРБ.Но те, като едни страхливци, отново се опитаха да прехвърлят собствената си низост и предателство върху президента Радев.

А ето какво всъщност каза Румен Радев на Шипка: „Под снега на Св. Никола, Околчица и Орлово гнездо лежат костите на героите – след 140 години трудно някой ще каже кои са български и кои са руски. Но с тези кости е съградено скелето на нашата, българската свобода! Вечна памет на героите! Вечна памет на воините на Царя Освободител! Да живее България!“.

И още: „Защото вие знаете, че с вашето присъствие тук, с вашата почит, ние скрепяме историческата истина… Защото вие млади и стари, сте опълченците на историческата правда и не допуснахте тя да бъде поругана“, обърна се Радев към присъстващите на Шипка.

И още: „Шипка е капитал от исторически достойнства, който няколко хиляди доблестни мъже завещаха на всички нас – потомците и който ние не бива да подменяме. През годините на августовските жеги и мартенските виелици вие бяхте тук, защото вие знаехте, че с вашето присъствие с вашата почит, ние скрепяваме историческата истина, защото вие млади и стари, сте опълченците на историческата правда, които не допуснахте тя да бъде поругана и низвергната!“ 

Обръщение на Скандално.нет към Бойко Борисов: 

Баце Банкянски, що за зомбиран, арогантен и платен дебил трябва да си, за да не усетиш, че с откритата си русофобия завличаш България в едни тъмни геополитически дебри, от които този път я се отървем, я не! Колко трябва да си кух, тъп и нагъл, че да поканиш на Трети март не руския посланик Анатоли Макаров, а полския посланик да ни поздрави за Освобождението от екрана на БНТ.

Братя, докога ще търпим хлевоустите и нагли „експерти“ по българска история да си печелят парите от Сорос и компания на наш гръб и на гърба на братските ни връзки с руския народ. За сметка на общата ни история, на общото ни бъдеще. Докога ще обиждаме и себе си, и честта на избитите руснаци и българи за Освобождението на България с волското си търпения.

И на финала пак ще го кажем, нищо, че отдавна е ясно: Дигайте се братя, да изметем и почистим от гербаджийски и соросоидни боклуци държавата. Че и в чужда война някой ден ще осъмнем въвлечени, без да ни питат, и Русия ще отблъснем дотам, че вече няма да има кой пак да ни се притече на помощ и да ни извади от ямата! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Google

2 коментара

  1. Слава на Интернет! Всичко помни! Нищо не забравя! И на заслужилите народното презрение, ще им се даде нужното „уважение“!

  2. САЩ с помощта на ГЕРБ няма да се спрат докато не провокират въоръжен конфликт на БГ територия с Русия.В това те са ненадминат майстор.Примери:Югославия,Ирак Либия….Ако продължаваме да сме безразлични и прости,тоя ден ше дойде скоро….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*