Екатерина Захариева ОФИЦИАЛНО: Русия трябва да бъде НАКАЗАНА за Отровения шпионин! ЕТО ГИ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА СРЕЩУ РУСИЯ:

„България стои зад своя съюзник Обединеното кралство. Използването на отровни химикали е незаконно и трябва да бъде осъдено по най- категоричен начин“, написа вчера в социалните мрежи външната ни министърка Екатерина Захариева по повод скандала между Великобритания и Русия за отравянето на шпионина Сергей Скрипал.

Но също като „съюзниците“ ни от Обединеното кралство, и госпожа Захариева не може да посочи доказателства, които потвърждават обвиненията срещу Русия. И въпреки това, външната ни министърка прави крайно и реакционно изказване от името на България и нейните граждани. Без аргументи. Което означава, че реакцията на Захариева не е нищо друго, освен поредното долнопробно подмазване, с което се характеризира външната ни политика през последните години. Помиярщина без аналог в историята ни!

Но нека видим какво е известно до момента по случая с отравянето на шпионина Скрипал и дъщеря му:Великобритания не може да представи НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, че Русия стои зад атаката срещу двойния агент. Въпреки това, заедно със САЩ и подкрепени от Германия и Франция, вчера вкупом обвиниха Руската федерация в атентат на територията на Великобритания. А санкциите, които Обединеното Кралство ще наложи са: да изгони няколко десетки руснаци от страната. Русия пък им обеща ответен отговор и също ще гони британци.

Шмекериите на САЩ и васалната им Великобритания вече едва ли могат да изненадат някого. Какъв всъщност е проблемът на янките с Русия? Проблемът им е руско- немският газопровод „Северен поток“- 2, който вече е почти готов и ще докарва живителна и евтина енергия за германската икономика. САЩ всячески се опитват да притиснат немците да се откажат от него, за да купуват прескъпия им шистов газ. Но тъй като до момента така и не успяват, сега са решили да накиснат руснаците за тероризъм. Планът е по този начин да притиснат германците с международния правилник и да ги откажат от газопровода. Така те ще се съгласят да плащат в пъти повече на САЩ за доставки на втечнен шистов газ.

Да, това е причината за целия цирк с обвиненията в тероризъм, размятането на смъртоносни отровни вещества и пр.

На територията на Руската федерация смъртоносния газ „Новичок“ е унищожен още през 1999 г. Това се случва при съвместна операция между Русия и САЩ, проведена на територията на Узбекистан. Преди да се приберат у дома обаче, американските учени си взели част от техниката за производството на нервно- паралитичното вещество. Освен техника, САЩ придърпват на своя територия и неговият създател – изобретателят Мирзаянов, който не пропуснал да вземе със себе си цялата документация, необходима му да синтезира веществото.

Великобритания също изследва отровата „Новичок“ повече от 20 години. А мястото, където провежда опитите, е лаборатория, която „случайно“ се намира съвсем близо до град Солсбъри, където живеят Скрипал и дъщеря му.

Разбира се, тези доказателства в полза на Русия, нямат никакво значение нито за Великобритания, нито за САЩ, камо ли за нашата министърка Надежда Захариева. Важното е да се създаде скандал и суматоха, а Руската федерация отново да бъде очернена. Та дано германците се откажат от „Северен поток“- 2.
Но нека обърнем подобаващо внимание и на жертвата – Сергей Скрипал, тъй като Великобритания деликатно заобикаля темата и не изнася никакви подробности от дейността му.

Скрипал е разузнавач от ГРУ, който през 2004 г. е изобличен, че работи за британското МИ- 6. Осъден е на каторга от 13 години, но прекарва само 4 на заточение. Малко след като е Медведев го помилва, САЩ го включват в списък за размяна на шпиони с Русия. Така Сергей Скрипал получава убежище в Обединеното кралство.

Но да се върнем към българската позиция по случая, изразена от министър Захариева, която категорично подкрепя „съюзниците“ ни от Великобритания. Ако сте забелязали, през последните десет години, откакто ГЕРБ са на власт, външните ни министри са като по калъп: кухи лейки, които трябва единствено да плюят срещу Русия, да се подмазват на западните държави и да ни побратимяват с Турция. Да крякат като папагали, когато Западът им поръча, и да мълчат като пукали, когато трябва да отстояват националните ни интереси.

Защо Захариева изобщо не реагира на решението на посланика ни в Одрин да отмени тържествата за 3 март?Защо не смее да поиска извинение от Ердоган, когато турския президент открито говори за прекрояване на граници и показва апетити към нашите територии? Кога Захариева ще прокара поне една политика, която е в полза на България, а не в разрез с българския национален интерес и изцяло в полза на западните господари на ГЕРБ? От 10 години не се е случвало. Няма и да се случи докато ГЕРБ са на власт. Държава, която се е отказала от националните си интереси, за да защитава чужди, няма как да има своя външна политика. А Катето Захариева е просто една обикновена секретарка в колониалната администрация, наложена ни от Запада. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Google

3 коментара

  1. Ако руснаците искаха да отровят този предател, сега ли щяха да го направят, непосредствено преди президентските избори? Трябва да си абсолютен ДЕБИЛ, за да вярваш на такава провокация!

  2. Приятели,
    .
    Лоши хора да това руснаците – не признават чуждите „инвестиции“…!
    Тези хора отказват да умрат, дори отказват да са… нечий роби…!!!
    .
    1. Англо-американците инвестираха 5 милиарда долара в Украински фашисти и… не получиха Крим…
    2. Други 50 милиарда потънаха в сирийските пясъци за издръжка и въоръжаване на терористи, но откакто руснаците нихилираха 2 000 „добри“ терористи в Източна Гута,…сред които бил и „агент 007″…, терористичния анклав се разпадна…, а англо-американците съвсем си изгубиха разсъдъка… от мъка по загубеният си идол и… химическата му лаборатория за хлорни БОВ…
    3. Цели 500 милиарда потрошиха за да се разпадне СССР и вече се знае, че „Новичока“ е попаднал в англо-американците, от химичен завод в Казахстан…, докато те го „закривали“, да не говорим, че „откривателя“ му живее от 20 години в Америка…
    Но…
    В същност „Новичок“ е име на мащабна операция на КГБ за откриване на предател в редовете си…, чрез „тайна формула“ в 20 варианта с 20 различни „грешки“… и… американците се хванали на въдицата, като 300 грамово шаранче на една от 20-те „голи кукички“…, но скрили позора си дори от англичаните и… сега Тереза Мей се „маскари“ пред целия свят…
    .
    Научавайки горното…
    Борис Джонсън вече е предложил на Москва да целуне страстно и оближе с език, на трибуната на мавзолея пред целия свят, каквото му предложат… по руски избор…
    .
    „Попитали радио Ереван…:
    – Каква е разликата между руските и англо-американските идиоти…?
    Радиото отговорило…:
    – Руските не са на власт…!!!
    .

  3. Русия няма абсолютно никакъв мотив да трови Скрипал ! Той е бил разкрит от руското контраразузнаване. Хванат , разпитван , всичко каквото е можело да изстискат от него , руснаците са изстискали ! 4 години им е бил в ръцете , изпял си е и майчиното мляко ! Някой съмнява ли се ?? След това като абсолютно ненужен са го разменили за задържани руски шпиони на запад и са го изгонили на Острова ! Той вече не е представлявал никакъв интерес за Русия. Даже напротив ! Такива разменени , „употребени“ двойни агенти по принцип не се закачат ! Оставят се да си доизживеят животеца сред чуждите , за да има стимул за размяна на шпиони между враговете. Иначе ако ги трепят след това на вражеска територия – коя страна ще тръгне да разменя шпиони ?? Така че Русия няма абсолютно никакъв мотив. Освен това , ако Русия иска да трепе шпионин – точно такъв старомоден газ ли ще използва ?? Познат и на Запад от четвърт век ? Яков Кедим припомни , ако руснаците днес решат да ликвидират агент , даже няма да се разбере от какво е умрял…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*