Топ Скандал! Депутат от ГЕРБ – ДДС-ИЗМАМНИК! За 1 година ОЩЕТИЛ ХАЗНАТА С 200 хил. лв.! Вижте как ГЕРБ се опитват да потулят случая:

Сред най- големите длъжници на НАП за 2016-2017 г. се оказа депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев. Негова фирма дължи на хазната над 200 000 лева ДДС. Пари, които Гамишев се е опитал да укрие чрез измамна схема. Тези дни данъчните са стартирали масирана проверка на скандалния народен представител, а от партията на Бойко Борисов скоропостижно побързаха да се отърват от него. Рано тази сутрин Гамишев е подал оставка като депутат, а още вчера следобед бе отстранен и от поста координатор на ГЕРБ за гр. Гоце Делчев.

Но оставката на ДДС-Измамника Гамишев няма да помогне особено на управляващите, да заметат грандиозния скандал под килима. Два дни преди да го назначат за координатор на ГЕРБ за Гоце Делчев, Гамишев „продал“ неспасяемо задлъжнялата си фирма на дружество в Ловеч, регистрирано малко преди това с капитал от 2 лева. Вторият в ГЕРБ, Цветан Цветанов, който отговаря за областните структури на партията и лично е назначил Димитър Гамишев за координатор в Гоце Делчев, го защити с наивно-идиотското оправдание, че когато продал фирмата си, тя нямала никакви задължения.

Но заради скандала, Гамишев „сам подал оставка“, да не хвърли петно върху ГЕРБ. Но по стар ГЕРБаджийски обичай, парламентарната им група най-вероятно ще отхвърли тази оставка… и Гамишев ще си остане в парламента, защитен от депутатския си имунитет. Случвало се е вече на няколко пъти. Така ГЕРБ постъпиха с подалата оставка енергийна министърка Теменужка Петкова. И преди 2 месеца – с Делян Добрев. Когато въпреки решението на Конституционния съд, че Добрев заема незаконно поста на народен представител, от ПГ на ГЕРБ заявиха, че няма да се съобразят със закона. И Делян Добрев остана депутат, за да не го разследват за далаверите със санирането в Хасково, в които се оказа замесена и цялата му рода.

След скандала с укриващия данъци Гамишев, Цветан Цветанов се изцепи, че… цитираме дословно: „ГЕРБ винаги е декларирала готовността си за борба с корупцията, контрабандата и данъчните измами“.

ХА-ХА-ХА!

Всъщност вече 10 години откакто е на власт, освен да „декларира готовност“, Бойковата партия не е предприела нито едно конкретно действие, което да доведе до реални резултати. И това не са думи на Skandalno.net, а заключение от доклада на ЕК. И по-точно: „Годишния мониторингов доклад на ЕК за напредъка на България в борбата с престъпността, корупцията и реформите в правосъдието“.

Ето какво заяви тази година шефката на ЕК, Ингеборг Гресле, която отговаря за въпросния доклад: „10 години получавам едни и същи доклади от България. Няма никакъв напредък. Правосъдната система просто не е ефективна. В борбата с корупцията няма никакъв напредък – това е най- слабото звено“.

Само през последните 3-4 месеца избухнаха няколко тежки корупционни скандали: с кметът на Септември Марин Рачев от ГЕРБ, Делян Добрев и „Кумгейт“, падащата ограда по границата с Турция, разпробитата система на БАЦИС, която ощетява държавата с близо 1 млрд. лева на година от несъбрани акцизи и пр., и пр….

Всеки един от тези скандали отдавна трябваше да е довел до падането на правителството на Бойко Борисов. За опандизени висши политици пък да не говорим. Но нито правосъдието ни работи, нито държавата. Ясно е, че това правителство е на власт, само защото изпълнява външно- политически поръчки на ЕС и Вашингтон и защото им гарантира спокойствие в региона, както и свободно да използват военните ни бази – особено по Черноморието, откъдето американски фрегати ката ден се упражняват как да нанесат по-ефективен военен удар по Русия.

Колониалните администратори на метрополията САЩ (каквито се явяват ГЕРБ и коалиционните им партньори) са най- бруталната пасмина, управлявала някога страната ни! Безмилостни грабители и ликвидадори, които гилотинираха България без капка жал към народа си. Защото знаят, че не народа ги избира и назначава, а ЦРУ. Skandalno.net

Автор: Надя Колева

Източник: Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*