Българка, емигрирала в Германия: Българската държава ме мачка дори в Берлин!

Уважаеми дами и господа и вие – журналисти от skandalno.net

Искам да ви разкажа за геноцида, на който вече трета година ме подлагат държавата в лицето на Община Панчарево и НАГ

Казвам се Росица Тотева и съм една гневна българка, живееща в Германия. Гневна за това, че станах жертва на подигравки, беззаконие, безотговорност и корупционните схеми на Община Панчарево, кмет й Димитър Сичанов и НАГ, чийто директор се зове Вл. Калинов.

Имам имот в с. Лозен, в чиито черти се мъдреше и една градинска барака. По сигнал на мои съседи обаче селската барака бе съборена от служители в община Панчарево под абсолютно измисления предлог, че е незаконна. При това без нито един администратор от общината да е идвал да провери на място. Само така, по описание на моите съседи, общинарите са издали констативен протокол за събаряне, макар че законът гласи “всичко което може да се разглоби и премести не подлежи на събаряне. Но тъй като никой не е бил на оглед за да види, ми бе издадена заповед за събаряне. А че въпросният протокол е абсолютно менте говори и фактът, че размерите на бараката в документа изобщо не отговарят на реалните.

Скандалното е, че съседката, по чийто сигнал събориха градинската ми барака, има три броя заповеди за събаряне на три нейни незаконни постройки, едната от които е залепена до моята ограда.

Реших да й отмъстя и също подадох молба за събаряне и на нейните дворни постройки.

При многобройните ми посещения при главния архитект господин Здравков той обеща, че ако Община Панчарево откаже да издаде протокол за събаряне на незаконните постройки на съседката ми, ще го направи лично той. Но въпреки, че през февруари 2017 година дойде комисия от НАГ на място, (аз също бях там), служителката Чанева ми каза, че е на обекта за да издаде протокол за събаряне и имала заповед. Но до сега отказва да го направи.

Макар, че законът ясно казва: 3 метра гранично разстояние, закон за незаконните постройки и т.н. За моите съседи няма закони. Те строят, лепят за оградата постройки и никой не прави нищо. Други си плащат такси, узаконяват постройки. А моите съседи може би плащат, но парите не отиват в държавата, а в нечий джоб. Защо три години това не е станало. Може би волно или неволно, или по незнание от страна на административните служителки. По лошото е, че всичко се разбра от ръководството на НАГ, но тези служителки остават на работните си места не притеснявани от никого. Но от кой? Респект от шефове, от кой. Респект и страх да не си загубят работното място от кой? Това е дискриминация. Законът не е ли еднакъв за всички. Макар и Закон за административните служители отказали, не изпълнили наредби или заповед, забавили по един или друг начин изпълнението на тези наредби и закони се отстраняват от длъжност. Да, законът го казва. Но явно за тези служители законът се ползва за тоалетна хартия. Защо тогава се издават тези закони? Защо тези на които гласувахме доверие ги издават изобщо, след като те не влизат в действие. Защо тези хора само си губят времето? Така или иначе според мен тези закони са невалидни за някои институции, тогава да се премахнат за да не страдат и пострадат невинни хора.

Но това не е всичко: Подлостта, гаврата и безотговорността на служителката от НАГ Чанева не спира до тук. През февруари 2017 г. тя бе на оглед на въпросния обект при моите съседи по заповед на главния архитект господин Здравков. Но вместо да издаде констативен протокол, такава й бе задачата, тя влезе в моето дворно място по нареждане на моята съседка, която й беше казал, че аз имам външна тоалетна (която не съществува), имам навес за дърва, те са два. Единият го видяха, но другият не и след една седмица ми издадоха на мен констативен протокол за премахването на навеса и отново не изпълниха заповедта и наредбите за които бяха дошли. Как да ги нарека служителките от НАГ и арх. Влади Калинов, които са се превърнали в “златни рибки”, изпълняващи всяко желание на тази собственичка. Както казват тук в Германия – “няма лоши работници, има лоши работодатели”. Не мога да ги нарека господин или госпожо, защото респекта сами трябва да си го изградят. Това не може и е недопустимо  да се случи в “белите” европейски  държави и тези служителки отдавна да не са на работа. Но явно България не принадлежи към тях.

Накрая ще споделя, че при срещата ми с Влади Калинов, директор на НАГ, се оказа, че той изобщо не е знаел за моя случай от три години. Всички заповеди, писма, отговори на моите сигнали и възражения са били писани от същата тази Чанева, една обикновена служителка, и се носят за подпис при Вл.Калинов. И той подписва без да знае какво ли? Това не е проблем за нас, гражданите, да подписва без знае какво. И накрая се оказва, че тази Чанева коли и беси, тя решава на кого ще се бутат, на кого ще останат незаконните постройки, а не това да го решава законът, директорът, главният архитект. Тогава последните длъжностни лица са излишни според мен. Законът така или иначе не играе роля в тази държава, ако изобщо това е държава.

И ако никой не ги спре това ще продължава. Невинни хора са жертви на тази безотговорност, на тази корупция по етажите на властта. Да, съмнявам се, че има корупция, иначе това нямаше да се случи. Имам 70 бр. доказателства как Вл.Калинов е манипулирал, издавал е грешни отговори с цел да се прикрият прегрешенията на въпросната госпожа за нейните незаконни постройки.

Кой ще ги спре? Кой ще спре този геноцид срещу невинни граждани?

С уважение: Росица Тотева

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*