Снайперистите – Убийци от Майдана Проговориха и Издадоха кой им е Заповядал да Стрелят на Месо! (ВИДЕО)

Италиански журналисти публикуваха и филмираха разказите на трима от стрелците! Италиански журналисти са установили личността на трима снайперисти, чиито действия на киевския Майдан през февруари 2014 г. доведоха до държавен преврат и бягство от страната на тогавашния президент Виктор Янукович. Военният кореспондент на вестник „Il Giornale” Джан Микалесин оповести имената им в програмата „Матрикс” на телевизия „Медиамрежа”. Снайперистите, застреляли по време на безредиците в центъра на Киев около 80 души, се оказали грузинци, пристигнали в украинската столица по разпореждане на бившия грузински президент Михаил Саакашвили и получавали заповеди от американски инструктори.

Това са Кварацхелия Залоги, Александър Ревазишвили и Коба Нергадзе, които принадлежали към тайната служба за сигурност на бившия грузински лидер.   Италианският журналист след двегодишно разследване намерил двама от тях в Скопие, а третия открил в неназована източноевропейска страна, дава допълнителни подробности newdaynews.ru.   „На нас ни заповядаха да стреляме, както по полицаи, така и по демонстранти” – съобщил Ревазишвили. По думите на Нергадзе, стрелбата е водена от хотел „Украйна”.   Тези данни напълно опровергават официалната версия на сегашните украински власти и приета от западните страни, че касапницата е дело на правителството на Янукович.

ВИЖ ВИДЕОТО СЪС САМОПРИЗНАНИЯТА НА СНАЙПЕРИСТИТЕ-УБИЙЦИ:

Италианският журналист изяснил, че снайперистите са координирани от военния съветник на Саакашвили Мамук Мамулашвили, който е изпратен в Киев за подкрепа на протестната акция на Майдана. Впоследствие той ще стане командир на групата грузински доброволци, участвали в стълкновенията с въстаниците в Донбас.   Според признанията на снайпериста Кварацхелия Залоги, тяхната първа среща с Мамулашвили са състояла в помещение на Единното национално движение на Саакашвили. От присъстващите 25 души, 10 се съгласили да заминат за Киев. Там сред другите снайперисти имало и литовци.

„На 15 февруари ние излетяхме със самолет. На борда ми дадоха моя паспорт и още един паспорт с моя фотография, но с друго име и фамилия. После ни раздадоха по хиляда долара на всеки и ни обещаха по-късно да ни дадат по пет хиляди долара на всеки” – признава Залоги.   По думите на Ревазишвили, им е дадена заповед да извършат провокации. „Ние трябваше да провокираме „Беркут”, специалното подразделение на полицията. Ние трябваше да ги провокираме по такъв начин, че да ги насъскаме срещу тълпата. От 16-17 февруари ситуацията с всеки ден ставаше все по-напрегната. По това време тя излезе от контрол.”

Ревазишвили разказал още, че им е представен „още един човек в униформа” като инструктор: „Този американец се казваше Брайен Кристофер Бойенджер, бивш офицер и снайперист от 101-а въздушнодесантна дивизия на САЩ. След Майдана той замина за Донбас, където воюваше в състава на грузинския легион.”

Военният кореспондент на вестник „Il Giornale” Джан Микалесин

„Ние се намирахме в постоянен контакт с този Брайен, който беше човек на Мамулашвили. Той ни даваше заповеди. Аз трябваше да изпълнявам всички негови указания” – потвърдил Нергадзе.   Снайперистите потвърждават и друг факт: според техните свидетелства, към раздаването на оръжия пряко отношение има и народният депутат Сергей Пашински. „Пашински и още трима, сред които беше Парасюк (Владимир Парасюк е бивш командир на Майдана, сега депутат във Върховната рада), донесоха в хотела чувалите с оръжие. Именно те ги внесоха в моята стая” – разказва Нергадзе.   Ревазишвили съобщил, че на 15 или 16 февруари Пашински им заповядал да си съберат всички вещи и ги отвел в сградата на консерваторията. „Аз веднага разбрах, че в чантите, които ни донесоха, имаше оръжие. Те извадиха оръжията и започнаха да го раздават на членовете на нашата група. Говореше само Пашински и той отдаваше заповеди. Той ни обясни, че има опасност полицейското спецподразделение „Беркут” да нахлуе в сградата. Той ни каза, че ние трябва на всяка цена да се отбраняваме” – разказал той.

От своя страна Нергадзе добавил, че „никой не ни каза, че ни предстои да убиваме хора. Трябвало да стреляме, за да предизвикаме безпорядък, да създадем объркване”.   По думите на Ревазишвили, непосредствена заповед за откриване на стрелба дал Пашински. „Ние трябваше да стреляме по групи от 2-3 човека. Всички започнаха да стрелят, давайки по два-три изстрела, а Пашински обикаляше от една група към друга. Редом с него винаги имаше един млад човек по фамилия Парасюк. Ние имахме малък избор: беше ни заповядано да стреляме, както по полицейското спецподразделение „Беркут”, така и по демонстрантите, без да правим разлика между тях. Затова бях зашеметен и смаян” – отбелязал той.   Коментирайки разследването, неговият автор Джан Микалесин отбелязва, че по същество снайперистите мислели, че киевският майдан, както там наричат „революцията на розите” в Грузия, ще завърши мирно и няма да им се наложи да вземат в ръце оръжие.

Поръчителят Михаил Саакашвили с Доналд Тръмп

„Аз взех не сега решение да говоря и сега да разкажа всичко – то съзряваше бавно, с течение на времето. Казано честно, няма причина да бъда преследван на основание на закона. Въз основа на законодателството на моята страна няма в какво да ме обвинят. Аз съм войник  от нищо не се боя. Дори от смъртта” – заявил Нергадзе.   „За съжаление fake news (фалшивите новини) са официалната истина. Или поне тази официална истина, която ни набиваха в главите в продължение на последните четири години и която ни струваше на нас, италианците, много скъпо” – обобщава Микалесин.   Водещият телевизионната програма Никола Порро коментирал резултатите от разследването с въпрос: „Те решили да избиват народа си за да разпалват метеж?!”

ВИЖ ВИДЕОТО СЪС САМОПРИЗНАНИЯТА НА СНАЙПЕРИСТИТЕ-УБИЙЦИ:

източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*