Българите в Донбас РАЗКРИХА: Украинската Армия ни ИЗБИВА С БЪЛГАРСКИ СНАРЯДИ И ТАНКОВЕ? (ВИДЕО 18+)

Преди месеци излезе новината, че в Донбас, където се води гражданска война, Украинската армия, съставена от редовна войска и паравоенни про-фашистки формации използва българско оръжие при обстрела на градовете Донецк и Луганск. Новината не бе отразена от нито една голяма нашенска медия, по причина че те до една обслужват официалния мейнстрийм. В тази връзка военният кореспондент на YouTube-канала „Donbass News“ Цветомир Гетов направи разследване и установи, че въпросните снаряди са произведени в българските заводи „ВМЗ“ и „Арсенал“. Така например в един от най-обстрелваните пунктове – донбаското село Зайцево Гетов е преброил и документирал над 1 000 осколки от български снаряди.

Нещо повече: При разговор с представител на военните сили на ДНР стана известно, че след боевете за летището в Донецк, са били намирани танкове и друга тежка бронетехника с инструкции на български език. В Донбас живеят 132 националности, сред които и етнически българи, разказа Гетов. Само в Донецката народна република българите са около 7 хиляди души, които както се оказва, също са жертви на гражданската война, водена от украинския президент Петро Порошенко срещу народите и опълчението на Донбас.

Етническите българите в ДНР питат, защо правителството на Република България позволява българско оръжие да достига до украинските въоръжени сили, които разрушават къщите им и убиват близките им?

Ето какво сподели пред камерата на YouTubе-канала „Donbass News“ бившият председател на Българската общност в Донбас Анатоли Стоянов:

„…Никъде не заминах, живях в мазето, снаряди летяха… Украйна използва срещу нас българско оръжие, което се доставя от България. Доскоро знаехме, че тежкото летално оръжие, с което украинската армия ни избива, идва от САЩ. Но още преди няколко месеца засякохме български снаряди и други оръжия… Това, че България изпраща оръжие тук, което убива нас, българите… този факт не ни възмущава, а направо ни съсипва. Затова призовавам всички мои сънародници в България да се обърнат към правителството и да му окажат натиск чрез демонстрации или протести това безумие да се прекрати. Защото всички ние знаем, че най-важна е борбата за мир по света. И тази борба трябва да е дело на всеки човек на земята. И аз се надявам, че нашите сънародници в България след това интервю ще предприемат конкретни действия, така че български снаряди повече да не рушат къщите и да не избиват децата ни.“

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*