Господ ще ги Накаже! Украинската армия Разстреля Донбас в пика на Руската Коледа!

За изминалата седмица (1-7 януари) режимът на тишина бе нарушен от страна на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) 19 пъти. Тежки провокации и обстрели на Украинската армия към Донецката народна република се извършиха по цялата линия на съприкосновение.  Силите на Киев използват миномети, гранатомети и всички видове стрелкови оръжия.

Украинската страна не спазва и не е спазила дори за миг Минските мирни споразумения, нито зачете примирието по случай коледните и новогодишните празници (както по нов, така и по стар стил-б.р.), уж договорено между двете страни на 23 декември, 2017 година. Жителите от временно окупираните от ВСУ територии на Донбас съобщават за зачестили случаи на мародерства, грабежи и заплахи към мирно население. Един от украинските бойци, например, се самовзриви. А по-късно стана ясно, че трагедията се е разиграла докато боецът най-подло минирал на частен дом, обитаван от мирно семейство с 4 деца.

Престъпленията на Украинската армия и незаконните националистически подразделения хвърлят в ужас и страх мирното население из цял Донбас.

Повече информация за ситуацията в Донбас гледайте в новото видео на военният кореспондент от Донецката народна република на YouTube-канала „Donbass News“ Цветомир Гетов:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*