Разстреляният бос на „Лактима“ криел парите на Цветан Цветанов в офшорки! Скандални разкрития:

Тази сутрин бизнесменът Петър Христов беше разстрелян с четири куршума, докато пътувал в личния си автомобил.Бруталното убийство се случи в столичния квартал „Манастирски ливади“, а десетки свидетели, в близост до местопрестъплението, все още не могат да се съвземат от шока да чуят свистенето на кървави куршуми посред бял ден.

Петър Христов е сред най- крупните предприемачи у нас, като най- известният му бизнес е фирмата за млечни продукти „Лактима“. Притежава още няколко дружества, повечето от които са със седалище Велико Търново. Това обаче е светлата страна на бизнеса на Петър Христов. За никого във Велико Търново не е тайна, че убитият бизнесмен е много близък приятел и доверено лице на вицебоса на ГЕРБ Цветан Цветанов. Нещо повече. Именно Петър Христов се занимаваше с това да укрива и препира „мръсните пари“ на скандалния политик Цв. Цв. в задгранични дружества.

Бизнесменът е спонсор и на други високопоставени лица от ГЕРБ. Замесен и с фирми в офшорни зони, показа преди време журналистическо разследване.

Убитият Петър Христов бе управител на дружеството „Тидар Биг Джей Ви“, а собствеността е на две офшорки. Фирмата няма никаква реална дейност и според специалисти в материята се ползва предимно за финансови врътки с преводи в зони, освободени от данъци. Така се замитат следите към мръсните парични потоци от крадене и рушвети, особено ако финансовото разузнаване е подчинено на приятелите ти във властта.

Убитият бос на „Лактима“ Петър Христов

Публична тайна е, че Петър Христов беше личен приятел с Цветан Цветанов и бившия шеф на ДАНС Станимир Флоров, като последните двама никога не са и крили този факт. По стартиралото преди време разследване срещу Флоров за това, че контактува нерегламентирано с лица от криминалния контингент, прокуратурата откри и доказателства за второ обвинение срещу Цветанов.

Цветанов е забранил с писмен документ искането на прокуратурата да подслушва телефоните на корумпирания шеф на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров и покровителя му- бизнесмена и шеф на „Лактима“ Петър Христов.

Христов е един от най-мабщните предприемачи в България. Родом е от Велико Търново, но живее в София. Бизнесът му дърпа напред по време на управлението на ГЕРБ, необезпокояван от институциите и покровителстван от Цветанов. Неслучайно бившият вицепремиер е кандидат за депутат от старата столица, която минава за вилает на Петър Христов.

„Бизнесът на Христов е огромен. Строи имоти, продава, но истината е, че направи състояние от ДДС.

Ако прокуратурата има воля, това ще излезе наяве. Има огромни дългове, хвана се с едни евреи, но не успя да оправдае доверието им за инвестиции“, разказва бизнесмен от Велико Търново, който също е репресиран в последните години от хората на Христов в полицията.

Фирмата, с която се предполага, че Христов е изнасял стотици милиони в офшорни зони, е „Тидар Биг Джей Ви“ ООД. Тя е създадена през 2009 година, само два месеца преди предизвестеното идване на ГЕРБ на власт.

Сред управителите на фирмата е Петър Христов, който е и изпълнителен директор. Собственици са на 4 фирми. Една от тях е „България Инвестмънт груп“ на Христов и израелския му партньор Дан Рихио. Другите 2 обаче са офшорки. „Маринър Ваоаяжър Мастър Фънд“ е регистрирана на Кайманските острови и е типичното задгранично дружество в освободена от данъци зона. Другата офшорка, партньор на Христов е „Маринър Опортюнитис Фънд лимитид“. Тя е от САЩ, където са и няколко от фирмите на Румен Николов – Пашата.

Представител на последните две офшорки е едно и също лице от Израел – Арие Бахар, роден през 1953 г.

Според запознати с тези фирмени структури собствеността на офшорките е необходима, за да се правят преводи от печалби и парични потоци с неустановен произход в задграничните сметки на дружествата, а оттам – в съответни сметки на физически лица. Кои са те засега не е известно. Израелският гражданин е само представител на двете офшорки, но не е техен собственик.

Запознати с бизнеса и дейността на Петър Христов предполагат, че и той не е голямата клечка в схемата. Христов е бивш силовак, шеф на охранителната фирма от близкото минало „Дито“, която гравитира около СИК заедно с ИПОН на Бойко Борисов. Христов и Борисов се познават от средата на 90-те, когато заедно са охранявали и застраховали обекти, разказват паметливи от региона.

Петър Христов стана известен покрай катастрофата, която предизвика Максим Стависки.

След нея бизнесменът от Търново пое разходите по лечението на Мануела Горсова, което според местните е било да изчисти имиджа си на мутра.

Убития бос на „Лактима“ Петър Христов

Близостта му с Цветанов и Флоров качва на висок полицейски пост бившия му подчинен Орлин Тодоров, който беше арестуван през 2011 г., защото редовно изнасял информация от СРС-та към Христов

Точно за тяхното подслушване, поискано от прокурор и разрешено от съдия, Цветан Цветанов е написал шест пъти „Не“ с три удивителни, за което ще бъде обвинен за престъпление по служба в най-скоро време.

Комбината Цветанов – Флорон – Петър Христов и Орлин Тодоров е печално известна сред бизнеса във Велико Търново и областта с груба намеса в дела и саморазправа с конкуренти под полицейски чадър. И днес един от членовете на тази великолепна четворка – бизнесменът Петър Христов беше убит, така както се разстрелват мафиоти! Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*