СКАНДАЛ! Украйна ИЗБИВА Мирното Население на Донбас с Чисто Ново БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ! (С ВИДЕО)

От 2015 година в бруталната си геноцидна акция срещу мирното население на Донбас украинската армия използва масово българско оръжие. Новото видео на военният кореспондент на YouTube-канала „Donbass News“ – българина Цветомир Гетов показва разрушената къща на председателя на Българското културно-просветно дружество „Възраждане“ в Донецката народна република (ДНР) Ростислав Теничев. Домът на Теничев е в село Зайцево – едно от най-обстрелваните от украинските военни населени места в ДНР.

Ростислав Теничев свидетелства, че от обстрелите са пострадали и хилядите етнически българи, които живеят на територията на ДНР и ЛНР. В интервю за „Donbass News“ военният кореспондент в ДНР Дмитрий обясни, какви оръжия българско производство използват украинските наемници и воннослужещи срещу населението на Донбас. Той отбеляза също така, че освен със старо българско оръжие, украинците обстрелват териториите на ДНР и с чисто ново оръжие- последна дума на техниката, произведено в България.

По всичко личи, че български заводи продават продукцията си на посреднически фирми, които от своя страна доставят оръжието на воюващата срещу собствения си народ Украйна.

Редно ли е обаче от България да идва оръжие в държава, където вече пета година тече гражданска война и в която държава живеят близо половин милион етнически българи- част от тях в зоната на конфликта?

Повече информация за ситуацията гледайте в новото видео на военният кореспондент на YouTube-канала „Donbass News“ Цветомир Гетов! ВИЖ ВИДЕОТО:

източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*