Бойко Борисов: Настоявам България да плаща по- висока такса за членството си в ЕС! Паника тресе ГЕРБ да не спрат еврофодовете! Виж Тук:

„По-добре ще е за България ако се вдигне вноската за членство в Европейския съюз“, заяви шокиращо в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

След напускането на Великобритания, в бюджета на ЕС се отвори дефицит от 10 млрд. евро. и сега останалите все по-обедняващи страни – членки се чудят как да го компенсират. А някои от тях вече категорично настояват това да се случи като се спрат еврофондовете за България и още няколко страни от Централна и Източна Европа.

Което изключително много стресира управляващите от ГЕРБ! Ето защо:

В момента за всяко евро, което България внесе в бюджета на ЕС, получава обратно три евро. Само че членския внос в ЕС го плащат българските данъкоплатци. А парите от еврофондовете се „усвояват“ и потъват в крадливите джобове на управляващите от ГЕРБ и техните фирмени кръгове!

Факт е, че европейските пари в момента захранват единствено политическата мафия и олигархия в Източна Европа. И именно това бе изтъкнато като основен аргумент от няколко западноевропейски лидери, които настояха за спиране на еврофондовете за България и още няколко Източноевропейски държави. Австрийският канцлер Себастиан Курц първи повдигна въпроса и постави казуса пред ЕС. Последваха го Белгия и Финландия, които също са против да хрантутят с вноските си корумпирани източноевропейски политици, като нашите от ГЕРБ.

И Австрия, и Белгия, и Финландия заявиха, че другата възможност е да се вдигнат вноските на всички страни-членки в Съюза.

Затова и българските управници се хванаха за този алтернативен втори вариант като удавници за сламка. И в момента неистово настояват държавата ни да плаща по- висока вноска за членството си в ЕС. Защото, в крайна сметка, парите от еврофондовете ще отидат в техните джобове. А българският данъкоплатец, както и по-рано ще покрива нарасналите еврочленски разходи на държавата!

За почти 10 години на власт, с огромното количество получени евро-милиарди ГЕРБ построиха изцяло само една- единствена магистрала. При това изключително калпава. Която се нуждае от постоянни ремонти и то в едни и същи участъци. Правят се кръпка след кръпка. Но да бъдем честни, магистрала „Тракия“ изобщо не е европейска магистрала, а на третокласен европейски път. Който на места е изключително опасен за шофьорите, заради лошото си качество.

Строят се още няколко такива, но за да има лапачка за олигархията на ГЕРБ по общините, строежите са разпределени буквално на по няколко километра за фирма на наш човек. Така нито ще стане бързо, нито качествено. А после, същите тези фирми, ще прибират и от парите за ремонтите.

Какво стана с евросредствата за саниране? Същото, като с европарите за магистрали.

Правят се някакви повърхностни кръпки. Нещо, което горе- долу външно да прилича на нещо. Колкото „правилната“ фирма да прибере парите. А после, същата „правилна“ фирма ще извършва и ремонтите, които са неизбежни, отново заради третото качество на материали и изпълнение.

Ето така се изхранва върхушката на ГЕРБ и придворната й олигархия. На това разчита и по- голямата част от т. нар. „бизнес“ у нас – на обществени поръчки, за да се разпределят едни пари от Европа. Но ако си бизнесмен и искаш да намажеш нещо, трябва да си верен до гроб на управляващите разпределители от ГЕРБ.

За да ги има тези пари от Европа, обаче, българският данъкоплатец всяка година бива съдиран с по няколко кожи, за да плати членския внос на страната в ЕС.

На практика, ние, българите работим, за да изхранваме 1) лапачите от ГЕРБ и 2) европейските чиновници.

А какво получаваме в замяна?

  • Унизително заплащане на труда ни – и в България, и в ЕС.
  • Унизително отношение в човешки план – и в България, и в ЕС.
  • Постоянно растящи цени на стоки и услуги – и в България, и в ЕС.
  • Все по- високи данъци – и в България, и в ЕС.
  • Все по-нищожни перспективи за развитие – и в България, и в ЕС.

И в тоя ред на мисли: Струва ли си да продължаваме членството си в този разкапан от корупция и буквално вегетиращ ЕС?!? Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*