Защо Борисов Рязко се Загрижи за Бедна Африка! Истината е Покъртително Зловеща:

„Ако бяхме приватизирали газовите тръби, ако бяхме продали „Булгартрансгаз“ на чужди компании, сега нямаше да плащаме глоба от 77 млн. евро. Защото ЕС така работи. Цяла Европа приватизира, само България – не! Затова и отказах на предложението на ЕК да продам тръбите на чужди компании и предпочетох да платим глобата. Защото си представих с какви заглавия щяхте да ме почнете вие, журналистите: Борисов продава тръбите на България!“. Така йезуитски и в своя полулъжовен стил премиерът Борисов коментира вчерашната черна новина, че страната ни трябва да плати глоба на ЕК заради нарушения на „Български енергиен холдинг“.

И от думите премиерски истината лъсна: Преди 9 години ЕК налага на България глоба по абсурдни обвинения в монопол срещу държавната ни компания „Булгартрансгаз“. След което същите чиновници от Брюксел предложили на Борисов сделка като за туземци (нещо, в което те имат богат опит) – вместо да платим наложената ни от тях глоба от 77 млн. евро, да продадем задлъжнялата си вече държавна компания „Булгартрансгаз“ на чуждестранен инвеститор! Нищо че „Булгартрансгаз“ е изключително печеливша. Нищо че газопреносната й инфраструктура е обект от националната ни сигурност! А да продаваш обект от националната си сигурност е в разрез с всякакви европейски правила и норми…

Вчера енергийният ни министър Теменужка Петкова направи нескопосан опит да се изкара герой и обяви, че отказала предложението на ЕК, за да защити националните интереси на България. Думи, на които никой не повярва. Ето защо:

Днес Бойко Борисов най-простовато и чистосърдечно си призна, че имал голямо желание да продаде газопреносната мрежа. И единствената причина да откаже сделката на Брюксел е била най- обикновено… ШУБЕ. Дострашало го, че ще разяри народа и бездруго висящото му на косъм правителство ще падне от власт. „Представете си днес да ме питате защо правителството взе решение да приватизира тръбите и заглавията по вестниците щяха да бъдат: Борисов дава тръбите на България!“, коментира премиерът пред журналисти.

Язък! Сигурно им се случва за първи път, но… днес Гербаджиите изпуснаха една тлъста приватизационна комисионна. Явно оставането им във властта е на кантар. Затова и днес страхът им да не паднат е по- голям от алчността им. Защото си знаят – паднат ли, чака ги линч… и народен съд. След като взе изборите с измамни ченгеджийски машинации, тратото правителство на Борисов от самото начало на мандата си виси на косъм. А на селския банкянски хитрец му е пределно ясно, че рейтингът му не е като през 2009 г. Знае си, че продаде ли газопреносната мрежа- взривява от раз общественото недоволство.

С днешното си изказване Борисов си направи неволна, но пък изключително точна самооценка. Само в три изречения той оцени работата на кабинета си, настроенията на народа към него… и прогнозира колко още ще остане във властта. Няма нужда платените социологически агенции да надуват процентите на ГЕРБ. Борисов си дава сметка, а и ни информира, че дните му на власт са преброени. Затова и трескаво бърза, докато е на власт, да приключи сделката между Гинка Върбакова и ЧЕЗ, с което той лично да сложи ръка върху най- голямото ЕРП в страната.

Оказа се обаче, че освен да разпродава България на парчета и на безценица, Борисов се вълнува и от една друга много важна тема: Оказа се, че премиерът ни е силно загрижен за благосъстоянието на африканците. Ето какво каза днес той:

„Досега Африка се подценяваше много. Европейската комисия реши да събере от държавите членки 43 млрд. евро по „Фонд Африка“. Този континент беше колониална собственост и всичките му ресурси бяха изсмуквани от някои държави, които днес са в ЕС. България не е била колонизатор, но сме в ЕС и сме съпричастни и затова и ние, българите, ще дадем своя дял от тези пари. Длъжници на Африка са много от европейските държави. Но всички трябва да помогнем на Африка! Този процес трябва да започне, защото десетки милиони африканци се готвят да мигрират в Западна Европа“.

И сън не го хваща Бойко Банкянски зарад африканската немотия. Нищо, че половината от държавите на Черния континент вече имат стандарт на живот по-висок от българския, а Нигерия и Египет са съответно на 13-то и 15-то място сред най-развитите икономики в света. И нито един от милионите им мигранти, устремени към Европа не желае да стъпи в България. (защо ли?) Целта им е Запада.

Затова и Борисов ни го каза: Ние, бедните българи, поданиците на Банкянска България- една от доказано най-бедните държави в света, ще даваме от мизерните си пари за бедна Африка. ЕС учреди фонд, в който ще бъдат събрани 43 млрд. евро за инвестиции на Черния континент. Така, щото негрите да спрат да прииждат в бившите си колониални метрополии Великобритания, Франция, Белгия, Холандия… а да си стоят в опосканите откъм земни ресурси от същите тия колонизатори „черни“ територии. И България, понеже е „съпричастна“ и в един съюз със западните колонизатори, ще трябва също да даде своята лепта. А ако откажем, тогава Франция и Германия ще ни изпратят половин милион от своите африкански мигранти- да ги храним и поим на място тук, в България. Това пък ни го каза Меркел.

А някога запитвали ли сте се защо ЕС не беше толкова щедър навремето към Източна Европа. Преди 30 години, когато Изтока им падна колониална плячка… вместо да инвестират тук милиарди, западните държави разрушиха икономиките ни. Хем да ни елиминират като индустриална и икономическа конкуренция, хем да ни източат първом интелигенцията, а сетне и работната сила.

И дали този внезапен порив за щедрост на ЕС към Африка не е свързан с факта, че през последните години Китай активно колонизира континента като строи пътища и отваря фабрики?! Където привлича и създава местни специалисти – високообразовани кадри. А към Европа вече се насочват само неграмотни африкански маргинали с едничката житейска мечта – да мързелуват връз социалната система на някоя развита западна страна. Палачинката се обръща: В Африка вече работят 1.8 млн. китайски мениджъри. Да, това никак не е изгодно на ЕС, защото Китай обира каймака от качествен човешки материал, а Европа се превръща в приют за мързеливи дебили.

Но да се върнем към България. Кога за последно Борисов е бил така огрижен за българите и тяхното изхранване? За пенсионерите и тяхното жалко 100 еврово оцеляване? Едва ли някой помни – защото просто не е имало такъв случай. Вместо това Селския ни облъчва как държавата не ни е длъжна с нищо, а целта й е само да ни взима. И как трябвало да сме щастливи, че щом цените и данъци ни растат, значи ставаме все по- богати. А ако случайно не ни достигат пари, решението е просто и ефективно – да търкаме билетчетата на авера му с „лафките“.

Но толкова от Борисов. Колониалния администратор на Запада, назначен ни за премиер, повече и не може. Няма как да си бил агент „Буда“, мутра от СИК и нарко-търговец, ЦРУ да те държи с 50 зловещи компромата… а ти да си национално отговорен достоен премиер! Тежко е. И трижди по-тежко ще е ако не го изметем с крадливата му шайка, а продължим да стоим като африкански туземци… и като скотове в кървавата колониална скотобойна, наречена Европейски съюз. Skandalno.net

Надя Колева и Пею Благов, Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*